top of page

STORY NIGHTS

WHAT THE F IS COMMEDIA

Wat hebben een Trumpiaanse zakenman uit Little Rock, een verlegen jongen uit Irak en de courtisane uit de 16e eeuw gemeen?

Katrien van Beurden (actrice en artistiek leider van Theatre Hotel Courage) trok jarenlang de wereld rond met een tas maskers om het rauwe Commedia dell’Arte uit haar context te halen en een nieuw leven in te blazen. Zij herontdekte het rauwe Commedia waar zoveel misverstand over is: What the F is Commedia dell’Arte? Waar in Nederland slechts de grappen en de grollen overbleven, weten maar weinig mensen hoe de rauwe Commediaspelers in tijden van extremen het publiek betoverden en letterlijk speelden op leven en dood. Het Commedia waar vrouwen hun boezem toonden om publiek te trekken om vervolgens te vertellen over hun dromen, eenzaamheid en ambities in het leven.

Op deze avond deelt de internationale troupe van Theatre Hotel Courage hun passie en verhalen over de theatervorm waar hun zelfontwikkelde speelstijl op gebaseerd is: het rauwe Commedia dell’Arte. Op virtuoze wijze delen zij verhalen van spelers en mensen uit werelden waar diezelfde tijden van extremen nooit verdwenen zijn, maar juist in heropleving. Deze avond wordt verrijkt met een special guest uit West-Afrika, de live muzikanten zetten alles muzikaal op zijn kop en de spelers improviseren in hun eigen unieke – op leven en dood – stijl. Het belooft een virtuoze en poëtische madness te worden, waar de vindingrijkheid van het overleven in onze wereld én op de speelvloer het verbindende thema is

Story nights.jpg
1N7A9583.JPG

CREDITS

Regie en muziekregie: Katrien van Beurden

Tekst en spel: Anne Fé de Boer, Sacha Muller, Thomas van Ouwerkerk, Chandana Sarma, Aqil Dahhan, Katrien van Beurden

Muziek: Jop Schellekes, Haian Arshied

Maskermaker: Den Durand

Publiciteit: Kernteam Courage
Producent: Ezra Bredius

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram
bottom of page