top of page
Letterstempels

" In onze tijd, waarin brieven schrijven niet zo populair is, vergeten we hoe belangrijk dat vroeger was."

Anatole Broyard

DE
BRIEFWISSELING

Op dit moment verzamelen wij verhalen uit de buurt. Wij willen dat de voorstelling een event wordt voor, van en met de buurt. Onze grote wens is om verhalen van buurtbewoners in de voorstelling tot leven te brengen en dat buurtbewoners elkaar leren kennen. Elkaar leren kennen door samen verhalen te delen.

 

Wij merken dat een heleboel mensen uit de buurt meer contact willen met buurtbewoners, maar weten alleen niet hoe. De meest eenvoudige en oeroude manier om contact te maken is door het schrijven van een brief. In tijden waarin het digitale verkeer razendsnel gaat, is het schrijven van een brief iets waardevols geworden. In een geschreven brief zit zorg en aandacht. Dit wensen we iedereen toe en daarom starten we DE BRIEFWISSELING.

 

Wij willen jou heel graag uitnodigen om deel te nemen aan de briefwisseling die deze zomer plaatsvindt tussen buurtbewoners uit de Baarsjes van Amsterdam. Je ontmoet jouw penbuur tijdens de voorstelling 'Helden van BB'.

 

Doe mee met de briefwisseling! Iedereen kan deelnemen en het is heel makkelijk. 

 1. Je kunt je aanmelden op de website. Wij vragen om je e-mailadres achter te laten, zodat wij eventueel nog contact op kunnen nemen of een bevestiging van de voorstellingsdag kunnen sturen. 
   

 2. Je ontvangt daarna een postpakketje waarin je direct wordt gekoppeld aan een buurtbewoner. In dat pakketje zit briefpapier, enveloppen, inspiratievragen en een korte omschrijving van jouw penbuur (inclusief adres).

   

 3. Je stuurt jouw brief op de post naar de penbuur. 

   

 4. Je ontvangt de eerste brief van je penbuur in jouw brievenbus.

   

 5. Schrijf een brief terug en schrijf elkaar vanaf nu zoveel je wilt!

   

 6. Jullie ontmoeten elkaar tijdens de voorstelling. Er worden twee plekken gereserveerd en vooraf kun je een hapje eten, geserveerd door buurtbewoners, op het pop-up terras!

 

Lijkt jou dit wat? Schrijf je dan hieronder in!

INSCHRIJFFORMULIER

Stap 1

 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
bottom of page