Letterstempels

" In onze tijd, waarin brieven schrijven niet zo populair is, vergeten we hoe belangrijk dat vroeger was."

Anatole Broyard

DE
BRIEFWISSELING

Op dit moment verzamelen wij verhalen uit de buurt. Wij willen dat de voorstelling een event wordt voor, van en met de buurt. Onze grote wens is om verhalen van buurtbewoners in de voorstelling tot leven te brengen en dat buurtbewoners elkaar leren kennen. Elkaar leren kennen door samen verhalen te delen.

 

Wij merken dat een heleboel mensen uit de buurt meer contact willen met buurtbewoners, maar weten alleen niet hoe. De meest eenvoudige en oeroude manier om contact te maken is door het schrijven van een brief. In tijden waarin het digitale verkeer razendsnel gaat, is het schrijven van een brief iets waardevols geworden. In een geschreven brief zit zorg en aandacht. Dit wensen we iedereen toe en daarom starten we DE BRIEFWISSELING.

 

Wij willen jou heel graag uitnodigen om deel te nemen aan de briefwisseling die deze zomer plaatsvindt tussen buurtbewoners uit de Baarsjes van Amsterdam. Je ontmoet jouw penbuur tijdens de voorstelling 'Helden van BB'.

 

Iedereen kan hieraan deelnemen en het is heel makkelijk. 

 1. Je kunt je aanmelden op de website. 

   

 2. Je ontvangt daarna een postpakketje waarin je direct wordt gekoppeld aan een buurtbewoner. In dat pakketje zit briefpapier, enveloppen, inspiratievragen en een korte omschrijving van jouw penbuur.

   

 3. Je stopt jouw brief in de 'Courage Brievenbus' die in de Huis van de Wijk de Tagerijn hangt. (Balboastraat 18)

   

 4. Je ontvangt de eerste brief van je penbuur in jouw brievenbus.

   

 5. Schrijf een brief terug en schrijf elkaar vanaf nu zoveel je wilt!

   

 6. Jullie ontmoeten elkaar tijdens de voorstelling. Er worden twee plekken gereserveerd en vooraf kun je een hapje eten, geserveerd door buurtbewoners, op het pop-up terras!
   

Troupe Courage zal de postbode spelen en is benieuwd naar jouw verhaal. Je kunt aangeven of Troupe Courage de brieven mag inlezen. Het kan zo zijn dat jouw verhaal een mooie plek krijgt in de voorstelling. Dit is altijd met respect en heel veel liefde!

 

Lijkt jou dit wat? Schrijf je dan hieronder in!

INSCHRIJFFORMULIER

Stap 1

 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram