top of page

"My imagination became my freedom in life." 

Alaa 002b.jpeg

15 december 2023

voordekunst_logo_regular_yellow.png

Vanaf 15 december is Troupe Courage een crowdfunding gestart op www.voordekunst.nl. De campagne zal tot 31 januari lopen.

 

De komende jaren ontwikkelt Troupe Courage een serie solo’s over het bonte gezelschap individuen dat ze zijn. Een reeks hoopvolle en humane verhalen die een ode zijn aan de overlevende mens. Alaa zijn verhaal is urgenter dan ooit en verdient een volwaardige voorstelling en verdient volle zalen!

“Mijn naam is Alaa uit Jenin, Palestina. In september kwam ik voor een paar weken naar Nederland om met mijn theaterfamilie Troupe Courage te werken. Maar nu kan ik niet meer naar huis. Met Troupe Courage besloten we daarom dat het, meer dan ooit, tijd is om mijn verhaal te vertellen. Het verhaal waarin mijn verbeelding de vrijheid in mijn leven werd." 

"Toen ik 13 jaar oud was, ontdekte ik in mijn woonplaats Jenin (Palestina) een klein theater in het kamp; The Freedom Theatre. Elke dag sloop ik het huis uit om te gaan kijken. Ik ontdekte midden in het kamp Hamlet, Alice in Wonderland, clowns en stand-up comedy. Jarenlang sniekte ik mijn huis uit om in de wereld van de verbeelding te stappen. Een wereld waarin ik iedereen kon worden die ik wilde zijn, waarin ik alles kon zeggen wat ik wilde zeggen. 

Op een dag kwam Katrien van Beurden, oprichtster van Troupe Courage, met een koffer vol maskers naar het theater. Daar ontstond een jarenlange en intensieve samenwerking in Jenin en Nederland en werd ik vaste kernspeler van Troupe Courage."

"Help me mijn verhaal te vertellen, deze voorstelling te maken en op tour te gaan langs theaters, scholen en instellingen. Help mij en mijn theaterfamilie Troupe Courage om dit verhaal te creëren en wanneer ik naar huis kan terugkeren, het terug te brengen naar de kinderen van Jenin.'"

The horse of Jenin

De solo van Alaa vertelt een universeel verhaal, het gaat over een jongen die opgroeit in Jenin, maar zoals elk kind in de wereld het liefste wil spelen en plezier wil maken. Het is een verhaal over de veerkracht die de verbeelding meebrengt.

 

Het paard is een Arabisch symbool van vrijheid. Met deze solo bouwt Alaa een denkbeeldig paard, opgebouwd uit de brokstukken van zijn herinneringen aangevuld met een enorme dosis humor en verbeelding.

 

De voorstelling is een ode aan de kracht van verbeelding en de waarde van spelen in vrijheid. Het is tegelijk fysiek volkstheater van het allerhoogste niveau, een persoonlijk verhaal over het leven in Palestina en een feest van de verbeelding.

 

Samen met het hele artistieke team van Troupe Courage wordt deze voorstelling gemaakt.

Doneer op:

https://www.voordekunst.nl/projecten/16376-the-horse-of-jenin-troupe-courage-1

bottom of page